Vælg den rette branche til din kommende a-kasse

Mest valgte a-kasser


Tre trin til at finde a-kassen

a-kasse-sorteringTRIN 1
Sorter i søgemaskine udfra
forsikring, målgruppe og tilvalg

a-kasse-oversigtTRIN 2
Sammenlign alle a-kasser
som bliver vist i listen

a-kasse-valgtTRIN 3
Vælg den a-kasse
du ønsker at kontakte

Hvad skal jeg bruge en a-kasse til?

En a-kasse fungere som et sikkerhedsnet, hvis du nu skulle miste dit arbejde og dermed også miste din løn. A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og betyder i bund og grund en arbejdsløshedsforsikring. Et medlemskab ved en a-kasse vil derfor give dig økonomisk tryghed, hvis du pludselig står uden arbejde.

Hvis du ikke er medlem i en a-kasse, vil du ved arbejdsløshed kun modtage kontanthjælp.


A-kassen fungere således at du månedligt betaler en kontingent til a-kassen og dermed har ret til at få økonomisk støtte(dagpenge), hvis uheldet skulle være ude og du f.eks. bliver fyret eller bare ikke har et arbejde. Hvis det er selvforskyldt at du ikke har noget arbejde mere, altså har sagt op, vil du blive ”selvforskyldt ledig” og kommer derfor ind i en karensperiode. I den periode vil du kun modtage kontanthjælp. Når perioden ophør vil du modtage penge.

En a-kasse er i dag meget mere end bare en arbejdsløshedsforsikring . A-kasser tilbyder i dag også kurser, karriereplanlægning, coaching, mentorordning og meget mere. A-kassen kan på den måde hjælpe dig til at komme ud på arbejdsmarkedet igen, ved at give dig brugbare redskaber. A-kassen arbejder sammen med jobcenteret, så det vil ofte være jobcenteret du kommer til at have mest med at gøre. Fra jobcenteret side er der fastlagte regler, når du er ledig. Du skal f.eks. søge et vist antal jobs i løbet af ugen, hvilket du skal registrere online. Ydermere vil du blive indkaldt til en rådighedssamtale hver tredje måned, hvor i snakker om din plan for det videreforløb, så du kommer i arbejde hurtigst muligt.

Det er ikke altid den billigste a-kasse du skal vælge, læs nedstående afsnit om hvilken a-kasse DU skal vælge.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

EconomyRUNNER kan hjælpe dig med at finde den billigste a-kasse, som passer netop til dig. Ud fra dit erhverv hjælper søgemaskinen med at finde en a-kasse som både er økonomisk en fordel, samt passer til dine behov.

Det kan være svært at overskue hvilken a-kasse, man skal vælge og markedet er stort.
Vores søgemaskine kan sortere ud fra mange forskellige parametre på en nem og overskuelig måde, så a-kassen netop er tilpasset dig. Selv om det ikke virker så vigtigt nu at vælge den rette a-kasse, vil du på sigt blive rigtig glad for at have truffet den rigtige beslutning. Det er først ved potentiel arbejdsløshed, du bekymre dig om din a-kasse, men vi anbefaler du bruger noget tid på at finde den helt a-kasse rigtige til dig.

Du skal være opmærksom at det ikke nødvendigvis er det faste månedsbeløb, der hos en a-kasse gør at det er den billigste. Der kan være nogle andre administrationsbidrag som gør at kontingentet bliver det samme eller dyrere. Derfor bør det ikke være prisen du ser på, men hvilke service de forskellige a-kasser tilbyder og om det er målrettet din branche.

Find a-kassen med economyRUNNER, det er både hurtigt og nemt!


Sådan kommer du i gang

 1. Sortere i vores søgekriterier

Dette vil sige, at du i vores søgekriterier kan sortere ud fra:

 • Forsikring – kan man vælge mellem fuldtidsforsikring eller deltidsforsikring afhængig af hvad man har behov for.
 • Tilvalg – som kan være om man både ønsker en a-kasse og en fagforening, eller om man har behov for efterlønsbidrag.
 • Målgruppe – som er hvilken branche man tilhøre.
 1. Sammenlign sorteret a-kasser og find den rette a-kasse

Du vil ud fra dine søgekriterier få en oversigt over diverse a-kasser. Her vil du kunne sortere ud fra hvilke grupper der optages, fagforening pris/md og akasse pris/md.

Hvis du ikke har kendskab til de forskellige a-kasser, kan du læse omkring dem her.

 1. Udvælge a-kassen

Når du har udvalgt a-kassen du ønsker, skal du blot klikke tilmeld-knappen, hvor vi videredirigere dig til a-kassen, hvor du udfylder ansøgningen.

A-kasse pris

Når du skal tilmelde dig en a-kasse skal du være opmærksom på at, man betaler en fast månedspris, som derefter kan dække at du kan få udbetalt dagpenge. Beløbet reguleres hvert år.

Det er den maksimale dagpengesats, der afgør hvor meget du er berettiget til og de færreste er berettiget til den højeste dagpengesats. Det er derfor svært at sætte et tal på, hvor meget lige præcis DU kan få udbetalt i dagpenge. Hvor meget du er berettiget til vurderes ud fra følgende faktorer:

 • Din lønindkomst
 • Om du er fuldtids- eller deltidsforsikret
 • Om du er nyuddannet eller færdig med at aftjene værnepligt
 • Din alder

Hvis du vil undersøge nærmere, hvad de nye satser ligger på, gå da ind på http://star.dk/da.aspx.

Lønsikring

Det kan ved nogle a-kasser være muligt at tegne en ekstra lønsikring, hvis den normale sats for dagpenge er for lav til dit behov. Hvis du har en høj løn, eller har mange omkostninger forbundet med eksempelvis ejerbolig og bil, kan det give god mening, Lønsikring virker på den måde at du månedligt betaler et højere kontingent. Det kan variere hvor meget du kan få ekstra ved en lønsikring, men normalt ligger det omkring 80-95 % af din løn udbetalt.


Hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Når du får udbetalt dagpenge af en a-kasse, er her to begreber som er godt at kende til:

 • Dagpengeperioden på to år
 • Referenceperioden på tre år

Det skal forstås sådan at du har ret til at få dagpenge i to år, altså dagpengeperioden. Det må du indenfor en periode på 3 år. Dvs. At referencen perioden er den tid dagpengeperioden må strække sig.
Hvis du skal have ret til dagpenge, skal du inden for de seneste tre år have haft 1924 timers arbejde(1år). Hvis du er deltidsforsikret skal du dog kun have arbejdet 1258 timer.

Du kan få forlænget din referenceperiode af følgende årsager:

 • Hvis du er på barsel
 • Hvis du får støtte til at passe en nærstående døende, der ønsker at dø i eget hjem
 • Hvis du skal passe dit handicappede barn
 • Hvis du er syg længere end seks uger
 • Hvis du bliver syg i forbindelse med graviditet

Dagpengeperioderne kan ændres i forbindelse med skiftende love og regeringer.


Bedste a-kasse

For at finde den bedste a-kasse er det vigtigt at få klargjort ens behov og hvilket fagområde man beskæftiger sig med. Hvis du har behov for både a-kasse og fagforening ,bør du tjekke de a-kasser der tilbyder begge i en pakke. Vi har lavet en oversigt over alle a-kasser så du kan sammenligne og finde det som passer dine behov bedst.


Nyuddannet og a-kasse

Som nyuddannet er det vigtigt at få tilmeldt sig en a-kasse. Det kan være et arbejdsmarkedet på det tidspunkt man søger på er svært og derfor kommer i den situation at man bliver ledig. Det er her a-kassen kan hjælpe med både dagpenge og kurser m.m. Senest 14 dage efter endt uddannelse skal man tilmelde sig en a-kasse og så får man ret til dagpenge efter 1 måneds karantæne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis nyheder om privatøkonomi, a-kasser og bredbånd.

Brugerbedømmelse: 4.8/ 5 baseret på 99 anmeldelser 0

Giv din feedback

secure
Hjemmesiden er SSL beskyttet så du kan følge dig tryg
secure
Vi forsøger at samle det bredeste udvalg til dig
secure
Vi sammenligner for at du får det bedste tilbud.
CO2 neutralt website
Sampedro
Solhøjparken 14, 8464 Galten, Danmark

 

economyRUNNER er en gratis, uafhængig sammenlignings tjeneste, der sammenligner et bredt udvalg af brancher.
© 2017 economyrunner.dk. All rights reserved

Denne side anvender 1. og 3. parts cookies til teknisk funktionalitet og statistik. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du brug af cookies Læs mere her