Diverse

Derfor låner danskerne i stigende grad penge på nettet

Gennem de seneste få år er der sket en meget stor stigning i antallet af lån, der bliver foretaget over nettet. Der foretages også flere splitafbetalinger ved køb af forbrugsvarer ved at bruge finansierings og nye afbetalingsmetoder, hvor det typisk er kreditselskaberne, der tjener på det i den lange ende. Tallene er steget fra 37 mio. kroner via kviklån i 2012 til 98 mio. kroner via kviklån i 2014… Og tallet er steget yderligere siden da.

I dag fylder reklamer en stor del af vores hverdag. Vi ser dem overalt, og det er meget ofte at disse reklamer omhandler et kviklån, og der er en årsag til, at der er flere og flere reklamer om kviklån i dag. Det er nemlig blevet et meget attraktivt marked, og derfor er der kommet flere og flere kreditselskaber. Derudover viser statistikker også, at det ofte er personer i alderen fra 25 til 35 år, som vælger at låne penge gennem kviklån.

 

Men hvorfor er der flere og flere der låner i dag?

En af de helt store årsager til at lån penge nu, er først og fremmest de digitale muligheder som kreditselskaberne tilbyder i dag. Fordi der er kommet mere og mere konkurrence betyder det, at en væsentlig faktor for kreditselskaberne er, at gøre låneoplevelsen så nem og så hurtig som overhovedet mulig. Ved at bruge NemID er det nemlig muligt, at underskrive lånet hjemmefra.

Dog har det også nogle meget negative følgere i og med, at det er blevet lettere og hurtigere at låne penge. Først og fremmest er der flere og flere, der låner penge, også selvom dette kunne have været undgået. Fordi det bliver lettere at låne penge bliver det på samme tid svært at vente med at købe forbrugsvarer, som man godt kunne tænke sig nu og her. Men en anden negativ følger er også at mange glemmer at undersøge hvad lånet indebærer. Herunder menes der de omkostninger, der forbindes med dette lån. Hvis du skal ud og låne penge vil jeg anbefale, at man husker at kigge på de årlige omkostninger i procenter (ÅOP).
Flere kreditselskaber markedsfører sig nemlig på baggrund af at alt er omkostningsfrit. Men det er det i de færreste tilfælde. Så sørg nu for at du undersøger grundigt hvad dit lån indebærer og hvilke omkostninger du kommer ud for. Lav eventuel en plan for hvor meget du skal betale de næste måneder og hvilken betydning dette har for dit budget.

 

De negative sider af kviklån

Mange er nemlig velvidende om, at der er noget negativt ved et kviklån. Men hvilke følgere kan man få som låner i forbindelse med et kviklån. I og med at der mange der bruger kviklån i forbindelse med forbrugsvarer, herunder varer som man egentlig ikke har brug lige nu, er der rigtig mange der ender med at foretage et lån, som de faktisk ikke har råd til. Mange glemmer nemlig at undersøge, hvad det er lånet indebærer og hvilke omkostninger, de skal betale. Årsagen til, at mange foretager de her lån uden at være opmærksom på alle omkostninger, er netop at kreditselskaberne markedsfører kviklån som noget omkostningsfrit. Derudover er der også mange, der glemmer at kigge på detaljerne, fordi det er blevet så nemt at hoppe over disse informationer, når man foretager lånet.

 

Hvilke minusser er der i forbindelse med afbetaling

Som der er nævnt helt tilbage i starten af artiklen er der også mange, der vælger at købe deres forbrugsvarer over afbetaling. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ofte er noget du betaler meget mere for. Når du køber enten en telefon, et fjernsyn, en ferie eller noget lignende, så ender du i mange tilfælde med at betale over det dobbelte. Derfor er der rigtig mange, der ender med at være i gæld fordi de betaler det dobbelte.

 

Hvis du tager et kviklån alligevel

  1. Få det betalt af hurtigt. Vær sikker på at du kort tid efter du har taget lånet kan betale beløbet tilbage. Jo længere du sidder med lånet jo dyre bliver det.
  2. Undgå at gøre det flere gange. Fordi kviklån er så nemme og hurtige at foretage, kan det nemt blive til en dårlig vane.
  3. Sig fra. Mind dig og dine venner om at det er en dum idé at foretage kviklån. Det er okay at sige fra fordi man ikke har råd.