Diverse

Investér i dine medarbejdere med en succesfuld firmaudflugt

Er det tid til den årlige firmaudflugt, og vil du gerne sikre dig, at udflugten bliver både sjov og ikke alt for dyr for den enkelte medarbejder? Firmaudflugter er en god måde at vise dine medarbejdere, at du sætter pris på dem. Samtidigt er firmaudflugter med til at styrke det sociale samvær i firmaet. Medarbejderne har på turen mulighed for at opleve deres kolleger i mere afslappede omgivelser, hvilket kan åbne op for nogle andre snakke end på arbejdspladsen. Firmaudflugter kræver dog en del planlægning, og der skal både tages højde for transport, kost, underholdning og muligvis logi. Her på siden kan du få nogle idéer og tips til en succesfuld firmaudflugt.

Fælles transport – saml gruppen

I stedet for at dine medarbejdere kører hver for sig i deres respektive biler, kan I med fordel vælge at leje en dobbeltdækkerbus med chauffør. En dobbeltdækkerbus er ideel til et lidt større firma, som gerne vil køre samlet. Ved at vælge en dobbeltdækkerbus til medarbejdergruppen, kan det sociale samvær begynde allerede i bussen. Samtidigt betyder det, at den enkelte medarbejder slipper for at skulle betale for kørsel frem og tilbage. Hvis firmaudflugten er en endagsudflugt med middag, vil medarbejderne også have mulighed for at få et par glas vin uden at skulle bekymre sig om hjemtransport.

Hvis I kører samlet i en dobbeltdækkerbus, kan busturen kombineres med aktiviteter eller underholdning. Ved at inddrage teambuilding-øvelser eller en anden form for underholdning på busturen bliver transporttiden udnyttet og kan indgå som en sjov del af firmaudflugten.

Inddrag medarbejderne i planlægningen

Det kan være, at du ikke er helt skarp på, hvilken type underholdning der kunne fungere på busturen. I den forbindelse er det oplagt at inddrage medarbejderne i planlægningsprocessen. Det samme gælder i forbindelse med valg af aktiviteter eller spisesteder til firmaudflugten. Formålet med firmaudflugter er først og fremmest at give medarbejderne en god oplevelse, og ved at inddrage dem i planlægningen sikres det, at firmaudflugten bliver på medarbejdernes præmisser. Der vil helt sikkert være nogle i personalegruppen, som sidder med gode idéer, og som vil nyde at være med til at planlægge firmaudflugten.

Prøv nogle anderledes aktiviteter

Der findes et hav af gode aktiviteter, som kan bidrage til teambuilding på udflugten. Hvorfor ikke vælge nogle aktiviteter, som er lidt anderledes, og som medarbejderne ikke nødvendigvis har prøvet før? En rigtig god måde, hvorpå man kan skabe sammenhold i grupper, er ved at lave noget aktivt sammen. Det kan både være et minikursus med paddleboard, et spil minigolf eller bridgewalking på Lillebæltsbroen. Det kan også være, at din medarbejdergruppe ville sætte mere pris på et madlavningskursus. Madlavning er en anden rigtig god måde at styrke sammenholdet på, fordi det kræver samarbejde gennem hele forløbet.  

I forbindelse med valg at aktiviteter til firmaudflugter, kan det også være en idé at lave en aktivitetsgruppe af medarbejderne, som kan stå for at arrangere aktiviteterne på firmaudflugten. Det kan også være, at du som leder eller som en del af en ledergruppe gerne vil overraske dine medarbejdere med en sjov aktivitet. Der findes meget god inspiration på nettet til aktiviteter til firmaudflugter.