Diverse

Nye hjulgravemaskiner gør fordomme til skamme

De fleste vil forbinde en gravemaskine med larvefødder og absolut ikke hjul. De fleste vil muligvis også være af den forestilling, at en gravemaskine – som navnet antyder – kun kan grave. Dette er dog ikke udelukkende tilfældet.

Tidligere her hjulgravemaskinerne lidt under fordommen, at de på trods af deres noget højere hastigheder tilbød en betydeligt mere ustabil løsning. Takket være nytænkning i branchen er den fordom dog også gjort til skamme. For ved at flytte motoren fa overdelen og længere ned, er det lykkedes at give maskinen en meget bedre stabilitet.

Hjulgravemaskinen tilbyder derfor ikke kun hastigheder på helt op omkring 40 km/t, hvilket er meget hurtigt for en gravemaskine, men også et solidt fæste, når der skal udføres arbejde.

Men for at det ikke skal være løgn, kan de moderne makiner mere end det. De nyere modeller er f.eks. udstyret med flere typer af styring, hvilket gør det muligt at operere på selv meget snævre områder. Det giver nye muligheder ved både gravearbejde og på byggepladser – hvor den yder fart, stabilitet og manøvredygtighed.

Tilbehøret, der gør en forskel

Foruden at have en praktisk opbygning, kan nye hjulgravemaskiner udstyres med en bred vifte af forskelligt værktøj. Det giver dig mulighed for at bruge maskinen til at løse flere opgaver. F.eks. kan der tilknyttes mange forskellige typer af skovle, men også planer, bor og hydraulikhammer.

Fordi der stilles større og større krav til effektiviteten omkring byggepladser, er de nyere modeller naturligvis udstyret med hurtigskifte. Fordelen er her, at det kun tager få minutter at skifte et redskab ud og dermed kunne løse en helt anden type opgave – uden at måtte tilkalde en ny maskine.

Læs mere om fordelene ved en hjulgravemaskine.

Chaufføren er også indtænk

Det er ikke kun selve maskinen, der er blevet kælet for. Også chaufføren får glæde af en kabine, der tilbyder god plads og en behagelig ergonomi. Betjeningen er ligeledes gjort let, og udsynet er blevet bedre – for lettere udførsel af arbejdsopgaver og for øget sikkerhed omkring maskinen.