Økonomi i erhverv

Spar penge ved at leje dig frem

Særligt som nystartet virksomhedsejer kan der være mange utroligt udgifter at tage hånd om, når der både skal købes domæne og alt muligt andet. Det kan selvfølgelig være svært at starte en succesfuld virksomhed op uden nogen gæld overhovedet, men det er alligevel ærgerligt at skulle låne mange penge fra start af. Især hvis man ikke er helt sikker på i hvilken retning virksomheden skal gå, kan det være enormt irriterendeat fyre en masse penge af på produkter, som man måske ikke engang kommer til at bruge. En del af det problem kan heldigvis løses ved at leje sig frem.

Lej en kopimaskine

En ting, som ofte fylder rigtig meget på budgettet, er en kopimaskine. Kopimaskiner til erhverv kan være rigtig dyre, og derfor kan det være en god ide at leje en, i hvert fald til at starte med. Det har et væld af fordele, blandt andet fordi reparationer af printeren ofte vil være en del af kontrakten. Derfor er det ikke nødvendigvis en katastrofe, hvis maskinen skulle gå ned. En anden tiltalende ting ved at leje sig frem til en printer er, at det faktisk kan være en skattemæssig fordel for virksomheden. Omkostningerne ved udlejningen er nemlig fradragsberettigede, så det kan også frisætte nogle penge til andre ting i dit budget.

Det skal man være opmærksom på, når man lejer

Det er naturligvis vigtigt at orientere sig om de firmaer, man vil leje fra, så man er sikker på, at produktet lever op til forventningen. Heldigvis er det let at danne sig et overblik over virksomheder gennem anmeldelsessider, som for eksempel Trustpilot. Derefter er det bare at kontakte firmaet, så man kan få en aftale på plads. Ofte vil virksomheden være villig til både at justere og opgradere kontrakter, så det kommer til at passe lige præcis til dit firma.