Økonomi i erhverv

Tips til dig med iværksætterdrømme

Går du med en iværksætter i maven, som du er klar til at sætte fri? Hvis du svarede ja, og hvis du tror på, at din idé kan blive til en profitabel forretning, så læs med her, hvor vi giver dig et par tips til din opstart som iværksætter.

Hav økonomien i orden

Når du begynder på et projekt, er der altid en opstartsfase, hvor du skal have det hele i gang. Du skal lige have hjulene til at rulle. I den periode skal du nok forvente underskud.

Mange succesfulde iværksættere har startet med underskud, så du er nødt til at have det økonomiske overskud til at kunne håndtere et underskud.

Det er også en mulighed at finde nogle sponsorer, der vil skyde penge i dit projekt. På den måde kan du finansiere dit projekt uden at låne alle pengene til det.

Start med at leje

Når du har brug for lokaler til møder med kunder eller lignende, er det ikke altid lige fedt at mødes hjemme i privaten, selvom du normalt arbejder fra dit hjemmekontor. I de situationer kan de være smart at invitere kunden på en middag eller leje et kontor, der kan bruges til formålet.

Heldigvis er der firmaer, hvor du kan leje kontorlokaler og mødelokaler i korte perioder. Nogle steder kalder de det kontorhoteller. Du kan f.eks. kigge på esoffice.dk, hvor du kan leje kontorhoteller i Høje Tåstrup, Århus, Randers, Horsens og Kolding.

Forvent lange aftener

Det er hårdt at få et projekt i gang, og det kræver meget energi, så du skal være klar til at lægge den energi i det. Hvis der er vigtige konferencer eller kundemøder, kan det betyde, at du skal springe en familiefødselsdag over.

For succesfulde iværksættere, kommer der selvfølgelig et tidspunkt, hvor det vender, så du selv har mere kontrol, men i starten skal du vide, at det kræver ofre.