Tips og tricks

Undgå medarbejdere, der er stressede sådan her

Mange ansatte får symptomer på stress i dagens samfund. Det skyldes mange ting, og blandt andet den måde samfundet har ændret sig på og de krav, der stilles til medarbejdere, ansatte og studerende. Det er dog ikke kun arbejdet og studiet, der kan stresse folk meget. Det viser sig faktisk, at meget stress også skyldes udfordringer på hjemmefronten og i det private, og det er noget, man som leder kan hjælpe med at bekæmpe sådan her.

Gør dit for, at dine medarbejdere trives på jobbet

Det er selvfølgelig ikke alt, man som ansvarlig, leder eller chef kan kontrollere, når det kommer til sine ansattes fritid og tid uden for arbejdstiden. Noget, man dog har fuld kontrol over, er, hvordan deres dagligdag i virksomheden er og foregår. Ofte hænger trivslen på arbejdet og den generelle trivsel og tilfredsheden med ens liv sammen.

Hvis man har det godt på jobbet, er man mere tilbøjelig til at have et positivt syn på de andre ting, der foregår i ens liv, hvad enten det går lidt op eller ned. Det er vigtigt at holde fast i, da hvis man har det dårligt på jobbet, følger resten af ens opfattelse højest sandsynligt også med i den negative retning.

Noget, du kan sikre på arbejdspladsen, er at have en god dialog med dine medarbejdere og hele tiden sikre dig, at de er tilfredse og føler sig værdsat. Du skal selvfølgelig også have nogle krav til dem og opsætte rammerne for deres arbejdsliv, men ved at indgå i en dialog med dem, vil de i større omfang føle sig værdsat, hørt og meningsfulde.

Værdsæt dine medarbejdere

Det er forskelligt fra person til person og fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvordan man tager imod ros, værdsættelse og anerkendelse, og hvordan man giver det til andre. Derfor skal man sikre, at der er en overensstemmelse i forhold til dette internt i virksomheden, så man bibeholder motivation og arbejdsglæde hos alle i alle led.

At give en gave er en god måde at få folk til at føle sig vigtige og værdsatte på. Det behøver ikke være noget stort, men det er mere tanken, der tæller, om at man har givet denne person en tanke og synes, de fortjener en lille ting for det gode arbejde.

Det er altså godt givet ud at købe mindre gaver til dine medarbejdere. Både for at forsikre dem om, at alt er godt, og deres arbejde bliver værdsat og sat pris på, men også for at give lidt variation i dagene på arbejdspladsen. Hos shopsites.dk kan du finde et stort udvalg af gaveidéer og inspiration til forskellige slags gaver til forskellige anledninger.

Tilbyd sparring og vejledning til dine ansatte

Noget andet, der kan give virkelig meget ro og værdi for dine medarbejdere, er at stille nogle specialister til rådighed med andre kompetencer, end dine medarbejdere besidder. Ofte er den juridiske verden kompleks og lidt svær at sætte sig ind i, hvis man ikke er vant til at bevæge sig inden for det felt.

Derfor er sandsynligheden stor for, at dine medarbejdere ville kunne bruge noget sparring og vejledning inden for forskellige parametre af den juridiske verden. Måske det er noget med skat, investeringsret eller noget helt andet.

Det kan også være hjælp til, at dine ansatte skal være klædt godt på i forbindelse med deres boligsalg- eller køb. Her kan det være relevant med en boligadvokat, og hos Hviid har de mange kompetente boligadvokater, der kan hjælpe dine ansatte.