Diverse

Få looket – sådan indretter du praktisk og stilrent

Nogle boliger har bare det der særlige look over sig: Minimalistisk, men stadig hyggeligt. Som om hver et møbel og hver en placering er blevet skænket en tanke og placeret med nøje præcision, men på samme tid ser tilpas tilfældigt ud. Det burde være enkelt at kunne efterligne, men kan være svært at udføre i praksis. Med disse råd kan du dog gå bedre rustet ind i indretningskampen.

 

Nøgleordet er placering

Det minimalistisk udtryk handler blandt andet om ikke at have for mange ting. Så langt er de fleste efterhånden med, men spørgsmålet, der så står tilbage, synes næsten også det mest uoverskuelige. For hvilke møbler og indretningsting, er det så, man rent faktisk bør beholde? Hvad mere er, hvordan bør de stå, hvordan bør de spille sammen, og hvordan opnår man den helt rette kombination?

 

Nøgleordet er som sagt placering af nogle enkelte hovedelementer, der kan give kant til det hele, så det ikke går hen og bliver kedeligt. Det er disse elementer, der med den rette placering kan binde det hele sammen og få det til at gå op i en højere enhed. Men hvilke elementer kan dettes så være? En ofte overset kategori er lamper, og skal man være mere specifik, kan for eksempel gulvlamper til stuen gøre noget særligt for indretningen.

 

En gulvlampe binder rummet sammen

En gulvlampe skiller sig ud fra andre lamper ved at være opadstræbende og give mulighed for nogle unikke typer lysindfald. Desuden kan den gå i god harmoni med en både hyggelig og minimalistisk indretning ved for eksempel at bryde med nogle af de mønstre, man ellers ser. Har man en lampe hængende ned fra loftet, giver det god mening at supplere med en gulvlampe der omvendt nærmest ser ud til at vokse op fra gulvet. Det giver et perfekt samspil, og kan være det element, der sætter prikken over i’et.

 

Er du blevet yderligere interesseret i mulighederne indenfor gulvlamper til stuen, kan du for eksempel kigge på Agnesblog.dk. Her kan du finde eksempler på typer af gulvlamper, der kan passe ind stort set overalt, og højne indretningsudtrykket.