Diverse

Et kompetent lastbilværksted giver ekstra værdi

Er du indehaver af en virksomhed med en større eller mindre flåde af lastbiler? Så kender du garanteret til væsentligheden i at have et godt samarbejde med et lastbilværksted, der kan deres kram.

På trods af at være en stor maskine, er lastbilen også en ret kompleks maskine. Dertil er der mange regler og lovkrav, som køretøjet ganske enkelt bare skal leve op til.

Det kan derfor være værd at bruge tid på at finde et serviceværksted, som kan yde kvalificeret hjælp og rådgivning.

Vælg et komplet værksted

Når du vælger dit værksted, så gør dit hjemmearbejde grundigt. Det er en stor tilføjet værdi, hvis du befinder dig i en alliance med et lastbilværksted, hvor de foruden at være dygtige til deres arbejde også kan imødekomme samtlige af de behov d har til service.

Tænk f.eks. over at stedet kan:

Klare svejsninger i rustfrit stål og aluminium. Dette kræver dygtige mekanikere, der kan stå for at rette buler m.m. ud.

Husk i det hele taget, at dit værksted gerne skal være i stand til at klare en bred vifte af opgaver, lige fra reparation af skadede presenninger, arbejde med hydraulik og slanger, bremser, motor, liftservice, elektricitet, tachograf (fartskriver til køre- og hviletidsdata) service og meget andet.

Kan dit lastbilværksted klare alle denne slags reparationer og services, bliver det meget lettere for dig at klare vedligeholdelsen og altid have driftssikre, køreklare lastbiler parat.

God rådgivning er guld værd

Rådgivning er ofte et meget undervurderet aspekt af samarbejdet med et lastbilværksted. Men med de mange overvejelser der kan være værd at gøre sig, er det et vigtigt element i ethvert samarbejde.

Tag blot et emne som f.eks. valg af dæk. Selvom det burde være let og ligetil, er der danske dækregler, som betyder, at lastbiler kan køre hele året på én type dæk – men det kan stadig give andre komplikationer.

Hvad gør din chauffør eksempelvis, hvis han eller hun kører med langrillede dæk en vinterdag? Kan man komme op ad bakker (nej, typisk ikke) og hvad betyder det for sikkerheden ude i trafikken? Og hvordan med køreturen til Norge eller Sverige? Er den lovlig?

Vejtransport er en disciplin, der ofte skal tænkes i både nationale og internationale regler og love. Desuden er der praktiske aspekter, som skal indtænkes i enhver løsning. Her vejer erfaring og gode, konkrete råd tungt.

Vælg derfor altid et lastbilværksted, der har styr på deres håndværk såvel som opdateret rådgivning om regler og forhold.