Diverse

Læg selv dit nye tag på boligen

Hvis du har besluttet dig for at skifte taget på din bolig, så er du måske allerede godt i gang med at undersøge de mange forskellige muligheder og priser. Det kan være, at du allerede har fundet ud af, at det er en bekostelig affære med sådan et tagskift, men heldigvis er der penge at spare, hvis du selv lægger taget. Det kan virke som en meget svær og uoverskuelig opgave, hvis du aldrig har prøvet det før, men hvis du sætter dig godt ind i tingene og får god vejledning inden du går i gang, kan du sagtens selv lægge taget, og dermed spare en masse penge på håndværkere.

Det skal du vide

Ståltag

For at du selv kan lægge det nye tag på din bolig, kræver det, at du vælger et tagmateriale som er let at arbejde med. Her vil et tag af ståltagplader være et godt valg, da det er nemt at arbejde med og det passer til mange hustyper. Stålpladerne er så lette at arbejde med, fordi pladerne er så store, at de går fra tagryg til tagrende.

Tegltag

Hvis du er lidt mere tillid til dine egne evner som håndværker, og du derfor gerne vil kaste dig ud i et lidt større projekt, kan du vælge det klassiske tegltag. Det er et meget tungt tag, hvorfor det vil være lidt sværere at arbejde med og tage længere tid, men hvis det lykkedes, vil du opnå et flot og holdbart resultat.

Undertag

Undertaget er lige så vigtigt som selve taget. Hvis du ikke vælger et godt og solidt undertag, så vil det endelige resultat ikke blive særlig godt, og du vil derfor risikere at skulle skifte taget igen inden længe. Hvis du derimod sørger for at bruge et godt undertag, og vælger de rigtige materialer til taget, vil det kunne holde i flere generationer, og dermed være en god investering.