Privatøkonomi

Sådan sparer du penge på boliglånet

Der kommer en tid i livet, hvor man skal starte et nyt kapitel. Enten er man på vej mod sit første hus, eller trænger til en frisk start med et nyt hus. Herigennem kan det være befriende at finde det rigtige boliglån, som kan give ro og økonomisk frihed i en stresset tid. På trods af dette er der mange overvejelser, som man bør have, før underskriften bliver sat på kontrakten. Næsten alle former for boliglån har nogle usikkerheder, som man skal være bevidste om. Med denne guide får du nogle tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på dit næste boliglån.

Former for boliglån

Et boliglån kan være vidt forskelligt afhængig af, hvilken type af rente man har. Der er forskellige former for renter, heriblandt om renten er fast eller variabel. Det vil betyde, hvorvidt renten er den samme under hele boliglånet, eller om renten ændrer sig over tid. I den sammenhæng er der både fordele og ulemper ved begge typer af renter. Man kan være sikker på en fast rente, hvor der ikke er tale om usikkerhed. Til gengæld kan en variabel rente både skabe overskud eller underskud på bundlinjen afhængig af, hvordan renten udvikler sig over tid. Ligeledes afhænger boliglånet også af, hvilken type af bolig du vil anskaffe. Der er forskelle i relation til ejer- eller andelsboliger. Endnu en mulighed består af de såkaldte realkreditlån, som kan være billigere end det traditionelle banklån. Se muligheder for boliglån her.

Husets værdi

Her er der mulighed for at penge ved at få foretaget nye vurderinger af huset over tid. Hvis du har mistanke om, at huset er steget i værdi over tid, kan du påvirke prisen på det gebyr, bidragssats, som du betaler til banken. Det er ligeledes fordelagtigt for din bank, hvis huset er steget i værdi. Det giver tryghed for banken, således de er forsikret på at få deres penge ved et fremtidigt salg.