Privatøkonomi

Sådan vælger du en a-kasse

Hvis du går og overvejer, om du skal melde dig ind i en a-kasse, skal du læse med her. I den her korte artikel får du svar på, hvordan du vælger en god a-kasse, som er fordelagtig for dig og kan hjælpe, når du har brug for det. Det tager kun et kort øjeblik at læse med, men kan hjælpe meget!

A-kasse med fokus på din branche

Hvis du har mulighed for det, bør du først se efter a-kasser, der har din branche som fokusområde. Der findes blandede a-kasser for alle, men det er også muligt at finde nogle, der er specialiserede indenfor et bredere område.

Det kan for eksempel være en a-kasse for akademikere, håndværkere eller selvstændige. Du kan finde lister over a-kasser og sammenligne dem gennem sider som akasser.jyllandsposten.dk, som gør din søgen meget nemmere.

En specialiseret a-kasse kan i større grad styre dig i den rigtig retning, fordi de faktisk kender til din branche og dets spilleregler. På den måde kommer du nemmere i job, og du vil blive forstået på et dybere og mere personlig plan.

Mulighed for support under og udenfor arbejdsløshed

Noget, der er vigtigt for enhver virksomhed, der skal hjælpe andre, er muligheden for support. Du skal kunne kontakte din a-kasse med spørgsmål, også selvom du ikke er arbejdsløs, og det er ikke noget, der skal tage lang tid.

Ideelt vil en a-kasse have en chat eller et telefonnummer, du kan kontakte support på. Der kan selvfølgelig være åbningstider, men generelt bør det ikke være svært at komme i forbindelse med nogen, der kan besvare dine spørgsmål.

Det er også en stor fordel, hvis din a-kasse kan hjælpe dig med rådgivning eller kurser, mens du stadig er i job. Det er ikke altid muligt, men du skal finde ud af, hvad du får for pengene, så du kan få noget ud af dit medlemskab – også selvom du ikke er arbejdsløs.

En pris, du kan leve med

Sidst er det meget vigtigt, at den a-kasse, du vælger, har en pris, du kan leve med. Den skal ikke være så høj, at du skal planlægge dit budget omkring den, og du skal kunne føle, at du kan tage en dyb indånding efter betalingen.

I sidste ende skal en a-kasse jo mindske det økonomiske pres. Du skal få noget for pengene, og derfor er det også vigtigt, du udnytter de muligheder, a-kassen giver dig. Der er ikke kun tale om lønsikring under arbejdsløshed, men også muligheden for kurser og seminarer, samt rådgivning om karriere og videre fremgang.

En a-kasse bør kunne give dig meget, men det skal komme til en fornuftig pris, så du kan overkomme den – også i svære tider.

Skriv et svar