Privatøkonomi

Vælg den rigtige kontorstol og få en sundere hverdag

Hvis du har et kontorjob, sidder du naturligt ned en stor del af dagen. Det er du selvfølgelig klar over, så du sørger for at rejse dig op, bevæge din krop og måske gå en lille tur en gang i timen. Hvad, du måske ikke ved, er, at du kan optimere din arbejdsdag med en ergonomisk kontorstol.

En ergonomisk kontorstol er typisk også det dyrere valg, men det er godt givet ud, hvis du sidder ned en stor del af dagen. Lån 1000 kroner og få en bedre arbejdsstilling. Det er godt for din ryg og godt for dig.

Saddelstol til en varieret hverdag

Du kan ikke bare vælge en ergonomisk kontorstol, og så er du sikker på, at den passer til dig. Du skal, som med alt andet, tænke over, hvad du har brug for. Det første, du skal tænke over, er, hvor meget du sidder ned i løbet af dagen. Har du en varieret arbejdsdag, hvor du også får bevæget dig, kan du nøjes med en lidt billigere stol. Har du brug for bevægelsesfrihed – hvis du for eksempel går meget til og fra dit skrivebord – kan du vælge en saddelstol. Den har intet ryglæn, men derimod et såkaldt sædetilt, der sikrer bevægelsesfrihed og komfort. Sædet kan tiltes fremad, og hvis du for eksempel arbejder i en klinik og skal tilse patienter, er dette et meget populært valg.

Den klassiske kontorstol

Sidder du ned det meste af dagen, bør du overveje en klassisk ergonomisk kontorstol med ryglæn.
De fås med mange indstillingsmuligheder, der giver dig den helt perfekt siddekomfort. Ryggen kan justeres forover, og den følger kroppen, så du ikke sidder og falder sammen over tastaturet. En kontorstol med nakkestøtte er ofte lidt dyrere, men det er en rigtig god investering til din krop, hvis du sidder ned en tredjedel af døgnet, som mange danskere gør.

Også en fordel i hjemmet

Efter en lang arbejdsdag er du måske ikke helt færdig. Mange danskere arbejder når de har fri, og det kan der være mange gode grunde til. Arbejder du hjemmefra på fridage og i weekender, bør du overveje at implementere ergonomiske kontorstole i hjemmet også. Køber du en af lidt højere kvalitet, holder den i mange år, og det er en rigtig god investering. Måske har du børn, der gamer meget, der også kunne bruge en mere ergonomisk siddestilling.