Tips og tricks

Virksomhedsoverdragelse uden problemer

Hvis du står overfør at skulle overtage eller overdrage din virksomhed indenfor en nær fremtid, så har du sikkert allerede gjort dig et hav af overvejelser i relation til dette. Hvordan skal det hele foregå i praksis, hvordan skal kontrakten udarbejdes, kan jeg undgå faldgruber, og hvad sker der egentligt med medarbejderne undervejs denne overdragelse?

Dette er blot nogle af de bekymringer, som du kan undgå at stresse over, hvis du benytter dig af et advokatfirma med speciale i virksomhedsoverdragelser. Det er nemlig både anbefalelsesværdigt og nemt at springe over, hvor gærdet er lavest, når det kommer til opgaver som denne. Her er ekspertisen hos et advokatfirma nemlig helt ideel, da der er mange forhold, der kan være svære at gennemskue som usagkyndig.

Udarbejdelse af kontrakten

Først og fremmest er der det mest centrale punkt i virksomhedsoverdragelsen, som kan siges at være kontrakten. Det er denne formalia, som gør hele virksomhedsoverdragelsen officiel, og dette er derfor det bindende dokument, som holder parterne ansvarlige. Derfor er det naturligvis essentielt, at denne del af processen bliver udført til punkt og prikke.

Du kan med stor vinding få udarbejdet denne kontrakt af et kyndigt advokatfirma, så du ikke selv skal beskæftige dig med dette. Det kan nemt ende med, at du ryger i diverse faldgruber, som kontraktudarbejdelsen kan byde på. Dette sker ikke, når du får professionel hjælp.

Varetagelsen af dine medarbejderes interesser

Medarbejdernes interesser kan nemt blive overset, når man ordner virksomhedsoverdragelser. Her er det primære fokus nemlig virksomheden og dennes overdragelse fra én ejer til en anden. Medarbejderne udgør dog virksomhedens hverdagsliv, og den rette ting er derfor at sørge for deres ve og velvære. Dette gøres også nemmest igennem et sagkyndigt advokatfirma, som har øje for at varetage medarbejdernes interesser.

Hvad end der er tale om retsregler eller specielle omstændigheder, som vedrører medarbejderne, så kan det være en stor hjælp at få disse interesser varetaget af udefrakommende. På denne basis er det anbefalelsesværdigt at få hjælp af et professionelt advokatfirma.

Skriv et svar