DiverseTips og tricks

Sådan forbereder du dig på nyt badeværelse

Photo by Jean van der Meulen on Pexels.com

Forberedelse er aldrig en dårlig idé. Det er næsten lige meget, hvad det drejer sig om, det kan altid betale sig at være godt forberedt. Derfor kommer det nok heller ikke som nogen overraskelse, at du har fordel i at forberede dig grundigt, inden du skal renovere i hjemmet. Det kan være, at du skal have nyt tag? Måske skal du have nyt køkken? Eller også skal du have nyt badeværelse, og så kan du med fordel drage nytte af nedenstående. Her får du nemlig en god række råd med på vejen, så dit byggeprojekt kan forløbe så gnidningsfrit som overhovedet muligt.

Gode råd inden bestillingen

Inden du bestiller dit nye badeværelse, så er der flere ting, du kan forberede dig på eller overveje, for at gøre planlægningen og installationen meget nemmere. Du kan tilmed spare penge, hvis du f.eks. får professionel hjælp til at bygge badeværelset. For jo mindre tid du skal bruge på at forklare håndværkeren dine planer, eller jo mere forberedt du i forvejen er, jo hurtigere kan håndværkeren komme i gang. Dette betyder, at badeværelset står hurtigere færdigt, og at du kan spare penge.

  • Du kan først og fremmest planlægge et budget for projektet. Det er desuden altid en god idé at lægge en 10-15% oveni beløbet, til uforudsete udgifter.
  • Dernæst bør du overveje indretningen af badeværelset. Du bør placere de mest brugte funktioner tættest på døren. Dette betyder som oftest, at toilet, håndvask og tilhørende skabe står tættere på døren, og at bad og bruser placeres bagerst i rummet.
  • Du skal også vælge stilen til badeværelset. Stilen kan betyde meget for dig, selvom du måske er ligeglad. Stilen kan nemlig diktere typen af skabe, håndvask, osv., som skal installeres. Dette betyder også, at prisen kan variere, alt efter hvilken stil du ønsker.
  • Er du dårlig til at visualisere bestemte farver i et rum, før det er bygget? Så kan du låne farveprøver og fliseprøver med hjem fra butikken, og på denne måde kan du nemmere få overblik over, hvilke farver der passer bedst ind i rummet. Du kan med fordel følge resten af hjemmets stil, eller du kan skabe en kontrast, ved at bryde med den overordnede stil. Dette gør, at badeværelset føles som sit eget, unikke sted.

Følger du disse råd, kan du gøre planlægningen meget nemmere. Er du derimod allerede klar til at bestille? Så kan du med fordel overveje et af de smarte badeværelser fra AUBO.

Hjælp eller ej?

Du kan også altid stille dig spørgsmålet, om du skal gøre det selv eller bestille professionel hjælp. Hvis du er en dygtig handyman, kan der være penge at spare. Du skal dog være sikker på, at du ikke laver skade på rør eller isolering, hvis du f.eks. skal skifte rør eller fuge på ny. Det kan nemlig koste dig dyrt. Du kan med fordel kontakte en fagmand og få gode råd, eller helt lade dem om opgaven, for på denne måde kan du være helt sikker på, at badeværelset kommer til at stå så skarpt som muligt.

Skriv et svar