Tips og tricks

Er valget faldet på et parketgulv? Så læs med her!

Et parketgulv er et rigtig godt valg, hvis du skal have et nyt trægulv. Parketgulv er et trægulv, som kan fås til forbrugervenlige priser,det er fyldt med liv, bliver aldrig kedeligt at kigge på. Et parketgulv kan nemlig fås i flere forskellige typer af træsorter, hvilket gør, at du står overfor et ocean af valgmuligheder, men tab ikke modet. Hjælpen er lige her!

Typer af træsort

Parketgulv kan fås i tre forskellige træsorter aks, bøg og eg. Ask er den helt lyse version af parketgulv. Den forbindes ofte med det meget minimalistiske hjem, som er inspireret af den nordiske indretningsstil. Hvis du vælger et parketgulv i ask, er du sikker på at få et gulv, som får dit hjem til at virke lyst. Hvis du derimod vælger et parketgulv i bøg, får du et gulv, som er præget af en mørkere tone, hvor træets åre kommer til udtryk og giver gulvet mere liv. Et gulv af bøg giver dit hjem en mørkere og mere varm indretning. Til slut kan du vælge eg, som ofte er en tone mørkere end bøg. Eg er den mest slidstæk træsort, som ligeledes er præget af liv med knaster og årer. Når du overvejer farven på dit parketgulv, skal du huske at solens stråler med tiden, vil gøre dit gulv mørkere.

Det er vigtigt at overveje, hvilken overfladebehandling du ønsker, at dit gulv skal have. Alle typer træsorter overfladebehandlesenten med lak eller olie, hvilket både har indvirkning på, hvordan dit trægulv ender med at se ud, men også hvilken behandling det skal have med årene. Overfladebehandlingerne kan præge dit trægulv, til at blive lysere eller mørkere, blankt eller mat. Hvilken overfladebehandling du skal vælge, afhænger ofte af, hvilket rum gulvet skal ligge, og hvad det skal kunne holde til.

Du er snart i mål. Hvis du nu står med de sidste beslutninger, som eksempelvis hvilken forhandler du skal vælge? Så kan du finde dit parketgulv her. Nu er det altså bare op til dig at tage stilling til, hvordan du ønsker, at dit gulv skal se ud, og hvad der passer bedst ind i lige præcis dit hjem.

En ekstra god nyhed til dig, som elsker parketgulve

Normalt anbefales det, at man ikke vælger at få et trægulv i rum, hvor der er mulighed for fugt, som eksempelvis på badeværelset. Det kan nu blive muligt med et lamelparketgulv. Så hvis du altid har ønsket at få et trægulv på badeværelset, kan dette nu blive en realitet. Du skal dog huske at få gode råd fra din forhandler, således at du er klar over, hvordan det skal behandles – og dette gælder alle former for trægulve. Søg råd hos en ekspert som ved, hvordan tingene skal gøres, så du er helt sikker på, at ende ud med et resultat, som du er fuldstændig tilfreds med, og holder i mange år.

Skriv et svar