Privatøkonomi

Vil du sikre dig selv økonomisk?

Det er altid en god ide at sikre sig selv økonomisk. Selvom du måske har et godt job nu og er glad for dit arbejde, så ved du aldrig, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Du kan pludselig en dag stå uden arbejde, og har du ikke sørget for at være økonomisk sikret inden, har du kun mulighed for at få kontanthjælp. Kontanthjælp kan du desuden kun få, hvis du ingen formue har i form af hus, bil eller andet. Det er derfor en rigtig god ide at blive medlem af en a-kasse, hvis du en dag skulle stå uden job. Men hvilken a-kasse skal man vælge? Og hvordan bliver man medlem? Dette kan for mange være svært at finde ud af især fordi, der findes så mange a-kasser i Danmark. Men følger du denne guide, vil det hele blive lidt lettere.

 

Sådan vælger du en a-kasse

Der findes i dag a-kasser, som er åbne for alle, men der findes også a-kasser, som er forbundet til et specifikt fag. For eksempel er HK a-kassen forbundet til folk, der arbejder på kontor eller i butik, hvorimod fabrik- og transportarbejdere tilhører 3F a-kassen. Ved at vælge en a-kasse der er specialiseret inden for dit fag, vil du kunne få mere specifikt hjælp til, når du skal ud og finde et nyt arbejde. Denne form for a-kasse er typisk lidt dyrere end en a-kasse, der er åben for alle. Alle a-kasser tilbyder samtaler og møder, som vil kunne hjælpe dig med at finde et nyt arbejde. Med en a-kasse, der passer til dit fag, vil disse samtaler og møder altså være lidt mere specialiserede til netop dig. Er dette dog alligevel ikke noget, du vil benytte dig af, kan du lige så godt vælge en a-kasse for alle og dermed spare penge. At være medlem af en a-kasse kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis man eksempelvis ikke får meget udbetalt. Du kan eventuelt låne penge til medlemsskabet, så du stadig kan sikre dit medlemskab.

 

Sådan bliver du medlem

At blive medlem af en a-kasse er nemt og hurtigt og kan ofte ske igennem a-kassens hjemmeside. Det er dog vigtigt, du husker at melde dig ind i a-kassen, mens du stadig er på arbejdsmarkedet. Du skal nemlig være medlem af en a-kasse i et år, før du vil kunne modtage dagpenge. Så vil du sikre dig selv økonomisk, hvis du en dag skulle stå uden job, er medlemskab i en a-kasse vejen frem.

Skriv et svar