Tips og tricks

Skal du holde en konference?

Når du driver virksomhed, er det vigtigt, at du bruger meget af din tid på at netværke. Det er sådan, du får spredt dit navn, får solgt flere produkter og får din virksomhed til at vækste. Meningen med at afholde en konference er at få spredt et fagligt budskab ud til deltagerne, eventuelt få nogle produkter vist frem og få nogle nye kontakter. Men hvad er godt at huske, hvis du skal holde en konference?

Gå i gang med planlægning i god tid

Selvom det kan lyde simpelt at afholde en konference, kræver det en hel del planlægning. Du skal både planlægge alt hvad der skal ske på selve dagen, men også hvor og hvornår det hele skal foregå. Når du skal vælge sted og lokaler til jeres næste konference, er det en god idé at have i mente, hvem din målgruppe er, hvor de bor i landet og hvad der vil passe bedst til dem. Når du skal vælge dato, vil det være smart at tjekke op på, om der bliver holdt andre konferencer i området på samme dag. Hold jeres næste konference her.

Vær tydelig med din skiltning

Når deltagerne ankommer, er det vigtigt, at skiltningen for arrangementet er tydeligt. Læg det så tæt ved parkeringen som muligt. Det er træls at komme til et event, hvor man allerede lige fra start er usikker på, hvor man skal gå ind.

Få dine deltagere involveret i konferencen

Hvis du vil have, at deltagerne til din konference skal gå hjem med en god oplevelse i bagagen, er det også godt, hvis du kan formå at få involveret dem i konferencen. Det kan du f.eks. gøre ved at have en mikrofon, hvor de kan stille spørgsmål, eller også kan du afholde nogle afstemninger, hvor de får mulighed for at tilkendegive deres holdning til noget.