Økonomi i erhverv

4 tips til en mere effektiv kontordag

Danmark er fyldt med storrumskontorer, og det betyder, at arbejdsdagen for mange er fyldt med afbrydelser og forstyrrelser. Det er det rene gift for koncentrationsevnen. Eksperter har faktisk fundet frem til at det kan tage helt op til 20 minutter at komme tilbage til det samme koncentrationsniveau, hver eneste gang, man bliver forstyrret af enten en kollegas telefonsamtale, en mail eller endda et telefonopkald.

Forstyrrelser kan selvfølgelig ikke elimineres helt, især ikke i løbet af en hektisk dag på kontoret, men det kan faktisk gøre din kontordag mere effektiv, hvis du formår at stille skarpt på problemet og dermed reducere dine afbrydelser og forstyrrelser til et minimum. Vi har her samlet 4 tips til, hvordan du kan komme i gang med at effektivisere din arbejdsdag.

Benyt lydabsorbenter – eller støjdæmpende høretelefoner

Hvis du sidder i et stort kontorlandskab, kan det være svært at finde koncentrationen – især når der konstant er telefonopkald, samtaler og trafik rundt omkring på kontoret. Det er dog muligt at minimere støjen som er forbundet med den daglige gang på kontoret. Det kan bl.a. gøres med lydabsorbenter i form af skærmvægge, lydabsorberende vægge og meget andet. Det kræver dog at arbejdsgiveren også kan se problemet og aktivt vælger at investere i støjdæmpning. Du kan dog også gøre meget for dig selv ved at anskaffe dig et par støjdæmpende høretelefoner.

Brug et hæve-sænkebord

Det kan måske virke som et underligt tip, men hvis du har et hæve-sænkebord, bør du også gøre brug af. Du kan med fordel begynde dagen med at stå op i en times tid, sætte dig ned og så rejse dig op igen efter frokost. Varierende arbejdsstillinger sørger nemlig for at du er mere frisk og dermed mere produktiv. Møblerne har derfor en stor betydning for din effektivitet i løbet af din arbejdsdag. Du kan finde et stort udvalg af kontormøbler af højeste kvalitet her.

Slap af i dine pauser

På mange kontorer er der aftalt specifikke pauser i løbet af dagen, og for mange kan det være svært rent faktisk at løsrive sig fra arbejdet og holde en pause. Det er dog meget vigtigt for din koncentrationsevne og produktivitet resten af dagen at du får holdt dine pauser. Det kan være svært at holde en ordentlig pause, når man sidder (eller står) ved sit skrivebord, da man så hurtigt kan komme til at tjekke mails og lignende, så det er altid en god idé at forlade skrivebordet og evt. smutte en tur udenfor i den friske luft.

Lav to-do lister

Hvis du har en god idé omkring, hvad du skal nå i løbet af en dag, er det altid en god idé at oprette en to-doliste. Du har så sort på hvidt, hvad du skal nå i løbet af dagen – og hvis der er noget, du ikke når, så kan du altid skubbe det til næste dag. På den måde glemmer du ikke opgaver og får gjort alt det, der skal gøres. Derudover er det også for mange yderst tilfredsstillende at tjekke disse to-do lister af i løbet af dagen.