Diverse

Sådan kan du spare penge på huset

Der er mange ting her i livet, der koster penge. Det er bare ikke alle ting, det er lige sjovt rent faktisk at bruge sine penge på.

Vi ved, at det er sjovere at bruge sine penge på oplevelser og materiel lykke. Derfor har vi samlet en række spareråd til dig, der gerne vil spare penge på de kedelige udgifter!

Spar penge på energien

En nem omstilling at lave er at udbytte sine nuværende hårde hvidevarer med nogle, der er energimærkede. Strøm koster en del, så der kan være en del penge at spare her.

En anden mulighed er også at tænke over, hvilken form for opvarmning man har. Hvis man fx har oliefyr, så opvarmer man på den dyreste måde, der er tilgængelig.

Kigger man på det årlige beløb for, hvad de forskellige opvarmningsmetoder koster, vil man opdage, at fjernvarme årligt koster mere end oliefyr – i hvert fald hvis man tænker drift og service med ind i udregningen – og det er jo også penge, man bruger, så er det vel fair nok?

Kigger man derimod på et fjernvarmeforbrug kontra et oliefyrsforbrug i en periode på 10 år, ser man, at fjernvarmen er betydeligt billigere i længden. Det samme gælder for naturgas, der i længden ender med at være både billigere end fjernvarme og oliegas. Hvis du er interesseret i et pillefyr, så tjek Lekea – Dan Trim A/S ud.

Læg et budget

For det meste handler økonomiske problemer ikke om, at der ikke er penge nok. I langt de fleste tilfælde er problemet opstået, fordi pengene bliver brugt de forkerte steder. Folk lægger ganske enkelt ikke mærke til, hvordan de bruger deres penge.

Du kan altid konfrontere dig selv i bedste Luksusfælden-stil, hvor du kigger på dit budget et år tilbage og udregner, hvor du har lagt dine penge. Måske du bliver overrasket.

Mobil, streaming, bank, forsikring …

Ja – det er simpelthen også nødvendigt, at du kigger på dine faste udgifter. Faktisk er det et af de punkter, det giver rigtig god mening at se nærmere på. Det er udgifter du fast kan spare penge på. Så undersøg, om du benytter dig af de billigste løsninger.