Økonomi i erhverv

IT til virksomheden – sørg for at få det rette udstyr

Det rette IT udstyr kan gøre en kæmpe forskel hos den enkelte virksomhed – ikke bare set i forhold til at spare penge, men også målt på performance.

Vi stiller her skarpt på væsentligheden i det rette IT udstyr til virksomheder.

Fra hardware til software – bliv dækket ind

IT er ikke kun hardware eller software. Det er sammenspillet mellem delene og alt fra performance til økonomi og sikkerhedsaspekter.

I dag sværger mange virksomheder f.eks. til en platform i skyen – altså programmer og systemer, der kører som en cloud tjeneste.

Den type software er uhyre praktisk for virksomhederne. Glem alt om de gamle dage, hvor en CD-Rom skulle gemmes det helt rette sted for at man kunne bruge den til firmaets EDB. I dag er du altid kun et klik fra at downloade de systemer, der bruges intern.

Ofte vil det være et Microsoft 365 setup, hvor der er de gode programmer, SharePoint til fildeling – og naturligvis Outlook til at kommunikere. Alt sammen skal naturligvis pakkes ind i en god sikkerhedsløsning, men det er ikke alt det kræver.

Når mange brugere pludselig logger på i firmaets ”sky”, måske endda fra mange forskellige destinationer, skal IT udstyret også kunne trække efterspørgslen. Det kræver den rette server, og det er her, IT kan blive kompliceret, hvis ikke man har den rette partner.

Når dette setup er på plads, skal det selvfølgelig også siges, at man er nødt til at tænke helt ned på daglig basis i forhold til udstyr, så PC’er, printere, scannere, netværk og alt det, der er i firmaets fysiske ramme, også er i vinkel.

Det er vigtigt, at denne type udstyr indkøbes ordentligt første gang, da det er en udgift, der typisk er værd at være påpasselig med.

Den bedste anbefaling er derfor at finde sig en god partner, der er leveringsdygtig, men også kan sætte sig ind i de forretningsmæssige aspekter og påtage sig den ekspertrolle, hvor man går ind og sikrer virksomheden det perfekte setup, der fungerer i den daglige drift og altid er oppe til brug.