Økonomi i erhverv

Driller momsen – sådan får du styr på regnskabet

Hvis du har en virksomhed, ved du tiden kommer, hvor det igen er tid til indberetning af moms. Og måske dine tanker går på hvordan det nu lige er med toldreglerne for de varer du købte i Kina? Hiver du dig selv i håret og synes opgaven virker uoverskuelig allerede fra start og kommer datoen bag på dig, selvom du kender datoerne? Så læs om dine muligheder her.

Frigør tid med en revisor

Mange gange lader man sig alt for hurtigt afskrække af priser fra de forskellige revisorer, men det kan være at pengene er godt givet ud i det lange løb, hvis du vælger at gøre brug af professionel hjælp fra en revisor. De kan klare opgaven meget hurtigere end du selv kan, hvis du vælger at gøre opgaven selv. Især når du regner alle dine egne overspringshandlinger ind i ligningen, inden du tager dig sammen, til at gå i gang med momsen. Kunne det ikke være rart at slippe for momsen. Få andre til at lave regnskabet, så du ikke behøver skænke det en tanke. Tillad dig selv, at bruge kræfter på din forretning i stedet. Så kan pengene til revisoren være givet godt ud.

Lad en bogholder gøre arbejdet for dig

Har du ikke lige et stort firma med en bogholder ansat på lønningslisten, så fortvivl ikke. Der er masser af muligheder for dig. Nogle revisionsfirmaer tilbyder nemlig at sende en bogholder direkte til dit kontor. Du aftaler bare md revisionsfirmaet, hvornår og hvor tit bogholderen skal komme til dit kontor. Du skal blot have en arbejdsplads klar. Du betaler kun på timebasis og bogholderen kan hjælpe dig med flere områder end moms. Har du et almindeligt firmaregnskab, kan du også vælge at indsende alle dine bilag til revisionsfirmaet. Har du virksomhed i Århus kan det være en god idé at vælge en revisor i Århus. Disse firmaer har mange medarbejdere, der kan hjælpe med bogføringen af alle dine bilag, herunder også rejsebilag. Da det ikke er nogen krævende opgave for dem, kan nyuddannede revisorer hjælpe dig, og du kan betale en billigere timepris, end hvis du skulle betale en autoriseret revisor for samme opgave.