Privatøkonomi

Guide – hvad er et kviklån?

Der foretages mange kviklån dagligt af den danske befolkning. Låntagerne er stigende de seneste år og kurven er kun opadgående. Det er superpopulært at låne sig til lidt ekstra penge på lommen, så man kan investere i lidt ekstra dyre ting. Gaver gives hele året og du har med et kviklån mulighed for at give den du elsker, deres livs gave.

Danskerne elsker kviklån

Der ses en vild vækst i kviklån iblandt danskerne. Det er i dag meget nemt at foretage lån for at få opfyldt sine vildeste drømme, om det er en rejse, gave eller ny bolig, hvor der er plads til hele familien. Det kan være svært at stå for fristelsen, særligt når det er så nemt. Hele 358.000 gange blev der i 2018 udstedt et kviklån til en dansk forbruger. Det er en stigning på hele 78 procent i forhold til 2017 og en fordobling på bare to år.

Bankerne har lukket kassen for de helt normale danskere og det er ikke nemt igennem der, at foretage lån. Kviklån er forståeligt nok blevet et populært valg af lån blandt danskere i pengenød de seneste år.

Kviklån er hurtige og tilgængelige

Der er en lang række fordele ved kviklån, som også langt hen ad vejen er grunden til, at forbrugerne foretrækker netop denne type lån. For det første foregår ansøgningen 100% online og man slipper derfor for langtrukne og tilbagevendende samtaler i banken. Man ansøger i stedet nemt og hurtigt online med ens NemID. Ved de bedste kviklån har du mulighed for, ved blot et klik, at sende flere ansøgninger ud, så man ikke skal side og ansøge af flere gange.

For tiden holder bankerne igen med at udbyde lån, hvilket til tider gør det svære at blive godkendt. Ved at tage et online kviklån er chancerne for at blive godkendt langt højere. De fleste kviklånsudbydere godkender størstedelen af de ansøgninger, de får ind. Når ens ansøgning er blevet godkendt, skal man ikke vente længe på at modtage pengene på sin konto. I de fleste tilfælde har man allerede pengene samme dag, som man ansøger. Det handler om at give sig tid til at finde den udbyder, der tilbyder den bedste rente. Det skal være realistisk for dig og betale pengene tilbage, for de er blot til låns, som man jo skal huske.

Hvad skal pengene bruges på?

Når forbrugerne foretager et kviklån, har det mange forskellige formål. Pengene bliver brugt til mange forskellige ting ude i det danske land, men her er nogle af de mest populære. Teknologien arbejder hurtigt og der kommer hele tiden nye spændende gadgets til. Mange tager mindre kviklån, for at kunne købe den nyeste iPhone eller iPad, som kan være en dyr fornøjelse, hvis man vil investere i det nyeste derude.

En ting som ses gentagende gange er, at folk låner penge, så de kan tage på ferie i udlandet. Charterrejser og skiferie er særligt populært iblandt befolkningen. Det er desværre de færreste banker der vil lægge ud for en rejse, hvilke betyder, at danskerne går til kviklån i stedet. Det kan hurtigt komme op og koste imellem 10.000 og 20.000 kroner pr. person, i højsæsonen.

Julen er hård for de fleste, for der skal købes ind til det helt store gilde med gaver og mad i lange baner. Det betyder meget for mange at kunne give gode gaver og imponere modtageren. Gaver til hende er selvfølgelig de vigtigste af dem alle. Invester i noget i begge kan få glæde af, om det så er fede oplevelser, smukt inventar til boligen eller voksenlegetøj. Danskere sætter generelt kvalitet meget højt og det er ikke altid de billigste løsninger, der her er de bedste.