Privatøkonomi

Lav en realistisk opsparing til dit kørekort

Man bliver ofte snydt, når man undersøger, hvad det koster at tage et bilkørekort. Når man surfer rundt på nettet på diverse køreskole-hjemmesider, ser man ofte bare ét beløb for, hvad et kørekort koster. Og det er sådan set utroligt misvisende. Der kommer nemlig altid en række ekstra udgifter, som man ikke lige bliver gjort opmærksom på, hvis ikke man sætter sig ordenligt ind i det. Køreskolerne reklamerer nemlig oftest med prisen på grundpakken, også kaldet lovpakken, og så får man tit et chok, når man opdager alle de ekstra udgifter, der kommer løbende.

Vær forberedt på uforudsete udgifter

Derfor er det en fornuftig idé, hvis du laver en slags opsparing til dit kørekort. Og her bliver du nødt til at udregne et realistisk beløb – og så gerne sætte nogle ekstra penge til side oveni det beløb. Det bør du simpelthen gøre for din egen skyld. På den måde er du forberedt på uforudsete udgifter, eftersom prisen på bilkørekort kan variere meget. Og det gør den.

Her kan du få et lille indblik i de omtalte ekstra udgifter, der kommer i forbindelse med et bil kørekort. Først og fremmest er der prisen på lovpakken, som de enkelte køreskoler har fastsat, og det er oftest den pris, der reklameres med.

Men ud over lovpakken er der en række obligatoriske udgifter, man skal betale, som f.eks.:

  • Honorar ved praktisk køreprøve
  • Lægeerklæring
  • Gebyr til politi

Og derudover kommer der også udgifter til supplerende køretimer. Det afhænger naturligvis af, hvor godt du mestrer at køre bil, men du vil som regel skulle have nogle supplerende køretimer. Det er oftest denne udgift, der gør, at priser på bilkørekort kan variere utrolig meget.