Tips og tricks

Autoservice forlænger levetiden på bilen – gør dig klar til en tur på værkstedet

De fleste ved nok, at det er vigtigt at få efterset bilen løbende. Vi bringer her information om eftersyn samt en række gode input fra vores lokale autoservice i Haderslev.

Der er frit valg, når du skal have bilen på værksted i Danmark. Du skal dog huske at vælge ud fra om du stadig har garanti eller reklamationsret på bilen. Det kan nemlig betyde, du skal have udført service ved salgsstedets værksted eller bilmærkets serviceafdelinger.

Vigtigt er det do, at du husker de såkaldte foreskrevne eftersyn. Det er dem, som du kan se i bilens tilknyttede servicebog. Her kan du se, at der ved bestemte antal kørte kilometer skal efterses dele på bilen. Det er vigtigt, at disse overholdes, da de både har indflydelse på din sikkerhed, men også er med til at sikre et lettere salg.

Sikkerhedsaspektet består naturligvis i, at f.eks. bremser kontrolleres, men også at der kontrolleres for ratslør, at lyset efterses etc. så bilen er sikker for dig selv og andre på vejene.

Salgsaspektet består i, at mange potentielle købere finder ekstra tryghed i at se en udfyldt servicebog. Den er nemlig en slags ’bevis’ på, at der er passet på bilen, og har man en udfyldt servicebog og en generel velholdt bil, vil salget ikke bare blive lettere, men salgsværdien vil også være højere. Det giver derfor ufattelig god mening at huske at føre kontrol.

Overslag eller timepris?

Du kan typisk vælge et afregne med dit værksted på to måder. Enten ved at værkstedet afgiver et fast tilbud eller ved at de arbejder til deres faste timeløn.

Flere og flere værksteder tilbyder dog faste pakkepriser, hvor der er taget højde for hele serviceeftersynet. Her er prisen konkret og du ved, hvad du får for pengene under eftersynet.

Husk desuden altid at se efter anmeldelser fra værkstedet. Det vil typisk give dig gode indikationer på, om du kan forvente at få en god og kvalificeret service.