Privatøkonomi

Kom godt fra start i det nye år

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det nye år er for mange af os en mulighed for skabe fornyelse. At forandre sine vaner, som f.eks. at ændre sin kost, blive mere sund eller få sig en hobby. Vi har samtidigmuligheden for at forandre os både i det private og på arbejdspladsen. En skabelse af ny energi og luft, der er med til at skyde året igen. På den kører vi ikke fast i rutiner. Artiklen her vil give en kort vejledning til at starte året på en sund og grøn facon. Her er både muligheder på arbejdspladsen og i hjemmet. Vi kan ligeledes spare penge på vores nye tiltag – ved at kende de rigtige sider på nettet. Vi giver vores bedste bud.

Skab grønne omgivelser i det nye år

Forbedring af klimaet er det store aktuelle problem på alle niveauer. Også herhjemme. Vi kan som private boligejere også medvirke til at skabe bedre forhold. Det er bl.a. ved at investerer i vores grønne tiltag i vores bolig og have. Her har vi et ansvar, som forbruger i disse tider. Vi kan hjælpe med styrke biodiversiteten, plante flere afgrøder i haven samt blive mere økologiske – læs mere her.

Men det vigtigste er, at vi også har chancen for at hjælpe klimaet samtidig med at vi sparer penge. Investering i grønne tage på vores bolig eller sommerhuse reducerer f.eks. vores energiregning markant.

Det grønne tag som investering

At investerer i et græstag, kan spare os mange penge på energiregningen. En god måde at starte det nye år. Ved at købe et græstag til vores bolig, så hjælper vi ved at styrke biodiversiteten. Ligeledes hjælper vi kloakkerne med regnvand. Et grønt tag opsamler op til 70 % af regnvandet, som et normalt tag vil sende ned i kloakken. Græstaget nedkøler boligen uden omkostninger og mindsker samtidig støj inde- og udefra til store gavn for alle. Vi kan se frem til flere penge i vores budget ved at tænke grønt på den rigtige måde.

Start året med sunde madvaner

Et nyt år kan for mange af os være startskuddet til bedre kostvaner. Det er både i hjemmet og på arbejde. Det kan være i form af sunde indkøb til madpakken eller større fokus på at spise grønt i frokostpausen. Markedet har ligeledes et hav af tilbud til os, der gerne vil spise mere sundt i det nye år – også i arbejdstiden. Frugtkasser til arbejdspladsen er en ordning, som sikre at vi kan få vores daglige indtag af C-vitamin. Der er samtidig mulighed for, at alle kollegaerne på arbejdspladsen kan spise sundere i fællesskab til få penge. Mulighederne er mange med hensyn til mad- og frugtprodukter. At udforske markedet, er derfor en fornuftig tilgang for at finde den helt rigtige sunde kost til at skyde året i gang. Frugtkasserne til arbejdspladsen er blot en af mange.

Det nye år er i fuld gang

Vi har på ingen måde travlt med at lægge vores vaner om. Men det nye år er i fuld gang. At sætte nye standarder allerede i januar, kan være starten på at få konsistente vaner hele året.